Liv Lust Balans – mina personliga ledord

Comments: 8 Comments
Published on: February 25, 2012

Punctum Saliens har i den 10:e bloggutmaningen ett tema som handlar om de personliga ledorden.

Hon skriver på sin sida:

Personliga ledord tänker jag är något du känner att du vill stå upp för och som ledsagar dig i de val du gör i livet och i ditt bemötande med andra människor. Ledorden är en del av din värdegrund, din etiska grundval som du vill vila i. När omgivningens förväntningar på dig är starka och du känner en inre eller yttre press att ställa upp på vissa krav kan det innebära en stor trygghet att kunna vila i sina innersta värderingar.

Jag gick och funderade ett tag över det här..vad är det för ledord som jag vilar i?

Och kom fram till att Liv Lust Balans är de rätta orden för mig.

Liv. För mig är mitt liv viktigt idag. Jag kan ärligt säga att det inte alltid varit det. Mitt liv har varit det som varit minst viktigt, det som jag slarvat mest med. Det som jag brytt mig minst om.

Idag kan jag både vila och ställa mig upp och säga..det här är Mitt liv. Mitt liv där jag är den som styr, den som ger och tar emot. Mitt liv är viktigt och har en betydelse.

Livet är viktigt, det är det som vi har fötts till. Och det är upp till oss själva, till dig och till mig att leva detta. Det är min uppgift att förvalta mitt liv, att göra det meningsfullt.

Lust. Det tog många år innan jag kunde anamma lust som en del av mitt liv. Idag har jag lust som ett mål. Visst är det så att det finns mycket som jag egentligen inte förknippar med lust,,men det går att vända. Konsekvensen av det som jag gör ( som då är mindre lustfyllt) kan vara det som är lustfullt. Och är det inte det är det dags för mig att fundera över om det är något för mig. Jag vill sträcka på mig på morgonen och känna att jag har lust, lust till livet, lust till att gå upp, helt enkelt lust att andas. Lust är en väckarklocka helt enkelt.

Balans. Balans är för mig att ha förmågan att skratta åt mig själv lika mycket som att ta mig själv på allvar. Att kunna ta ett steg tillbaka i situationer som kräver det och inte kasta mig in i dynamiken. Att gå upp i känslan när det krävs. Att ha förmågan att bära mig själv och allt det som det innebär. Att lyssna likväl som att prata. Balans är inte alltid att göra allt balanserat utan snarare att vara balanserad.

Dessa är orden som idag beskriver det som bär mig. Faller jag är dessa de begrepp som hjälper mig upp. Ord som under många år beskrev det som jag hade minst av allt, är de ord som idag är viktigast för mig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments on “Liv Lust Balans – mina personliga ledord

 1. Tack för din medverkan Malou. Det är lite förunderligt det här med ledord. Själv så fann jag att mina var just de som jag “döpt” bloggutmaningen till utan att jag så uttalat var medveten om varför.Intressant att få ta del av dina tankar bakom Liv Lust Balans.Varm kram och en din söndag önskar jag dig.

 2. Det är härligt med ord. Många gånger bär vi med oss vissa ord som talar lite extra till oss och det är nog ingen slump. De är viktiga för oss, kanske våra ledord. Det var roligt att läsa om dina.

  • :) Tack för det. Ord är viktiga. Som Symbolterapeut och Bergsmeditationsledare vet jag att ord oftast har ett inneboende värde. Det vill till att ibland synliggöra detta!!

 3. oh, vad härlig läsning.
  min energi kontra vila är viktig.
  lusten att vara glad.
  livet har kommit åter för mig.
  tack.
  vackert och viktigt :)
  kram från dalsland//

 4. Vad fint att få ta del av dina ord och vad de betyder för dig. Härlig läsning! Det ger mig hopp om att jag också en dag ska kunna säga att livet var inte viktigt för mig under många år, men är det idag. Det jag vill säga med det är att jag ser fram mot att jag en dag ska kunna se tillbaka på mina tunga år som sjuk och då leva ett meningsfullt liv och kunna se tillbaka till det tunga jag lever i idag. kram på dig.

 5. Pingback: quoted on » Finn dina personliga ledord

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Tuesday, June 18, 2019