Att hitta sitt inre ledarskap

Comments: No Comments
Published on: November 21, 2012

Jag mötte en något frustrerad “nykursad” ledare häromdagen minsann…..

 

Det är många som vill bli kompetenta ledare. Det är många som går olika ledarskapskurser. Det är även många som inte vill eller helt enkelt låter bli ledarrollen.

Många söker tekniker som ska göra att de kan klättra på karriärstegen, få bättre status och bättre lön. Många gör det för ett genuint intresse och många vill utveckla sig själva.

I dag är det allt fler företag som satsar på ledarutveckling som har en lite mer personlig touch. Då och då kommer inslag som riktar sig mot den personliga utvecklingen. Härligt tycker jag eftersom jag vurmar för det.

Här och där upptäcker jag också att det kan uppstå lite krockar av detta. Å ena sidan är det bra för personen som genomgår en utveckling å andra sidan har inte organisationen som skickat iväg personen förändrat sin ledningsriktning. En något förvirrad person kan stå där med förändrade värderingar och en förändrad självbild som inte riktigt passar in längre. Glapp uppstår.

Oundvikligt kanske..tyvärr brukar dock dessa ledarskapsutvecklingskurser enbart vara några dagar per år så ganska snart glider personen in i de gamla vanliga mönstren igen. Nu dock en aning mer frustrerad.

Jag önskar att det skulle satsas än mer på utveckling som gör att de som går in i dessa ledarrollen verkligen utvecklar sitt inre ledarskap innan de tar itu med sitt yttre ledarskap.

För det är ju så att om du kan leda dig själv har du lättare för att leda andra. När du verkligen tror på dig själv och dina möjligheter har du också bättre chans att lyckas.

Och visst måste det vara så att det blir en bättre organisation om det finns ledare där som vet vilka de själva är, som kan stå för sina värderingar, som vet hur de ska kommunicera ut detta och leda andra genom att visa den egna motivationen?

—————————————

Bild:David Castillo Dominici / FreeDigitalPhotos.net

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Saturday, April 13, 2024