Hinder och utmaningar

Categories: Tankemönster
Comments: No Comments
Published on: October 14, 2012

Har du hört historien om proffsspelaren som dog och kom till helvetet?

Han kommer till ett rum som är fullt av spelbord – roulette och poker. Croupiererna står och väntar på honom. Proffsspelaren tror att han är i himlen ända tills djävulen ger honom en handfull marker och förklarar att han inte kan förlora oavsett hur mycket eller hur länge han spelar. Spelaren satsar sina marker och vinner varje gång, när han spelar kort och har tjugoett varje gång inser han att han är dödsdömd. Utan någon utmaning och spänning vet han att han kommer dö av tristess.

Vi vill inte förlora men vi vill ha en utmaning. Vinna och räkna poäng är toppen, men om vi funderar lite till så inser vi att spänningen ligger i att utveckla vår skicklighet så att vi kan vinna även när det finns hinder.

Det här kan låta självklart när vi tänker på att slå iväg en boll eller hör ljudet av bollen som studsar mot tennisracketen, men i vårt vardagsliv beter vi oss som om vi inte vet det. Det spelar ingen roll vad vi börjar med – skriver en bok, målar en tavla, startar en verksamhet – vi råkar i panik eller bli lamslagna när vi står inför ett hinder. Vi börjar resonera oss ur spelet . Vi bestämmer oss för att vi inte har den nödvändiga tiden, talangen eller pengarna. Vi tvivlar på vår visdom och vårt värde.

Hinder och utmaningar i livet får oss att misstro oss själva eller våra mål eftersom vi saknar klarhet om hur spelet ser ut och vilka reglerna är. Vad skulle hända, om vi insåg, när vi råkar på hinder och utmaningar, att det är precis det som borde hända? Tänk om vi skulle börja se hinder som ett tecken på att vi gör något som är helt rätt istället för fel? Med den insikten, skulle vi inte bli uppmuntrade att fortsätta? Vi kanske till och med skulle ha roligt medan vi fortsatte!

“Utdrag från Upptäck din livsenergi av Maria Nemeth”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Friday, March 1, 2024