Idag gästbloggar jag

Comments: No Comments
Published on: June 2, 2011

Idag är jag gästbloggare på Medveten Tillvaro.

I den skriver jag om att vara ute i sista minuten. Det här med tid och att förhålla sig till den kan vara lite trixit ibland. För mig är även tiden ett ypperligt exempel på om man tar ett eget ansvar.

Tänk på alla de gånger som man hör eller har sagt själv att tiden inte räcker till!

Tiden räcker inte till för att jag ska kunna umgås med vänner/familjen/barnen/mannen/frun! Jag har inte tid att sporta. Jag har inte tid att gå på det kalaset/festen. Jag har inte tid…Jag har inte tid…Jag har inte tid…

Tid är alltså en alldeles ypperlig ursäkt och en som jag tror att vi använder lite till mans utan att tänka efter vad det egentligen är vi säger.

Ibland ger jag mina kursdeltagare uppgiften att lista ner alla aktiviteter under en dag eller en vecka och sedan räknar vi ut hur mycket de lägger ner på varje sak de gör. Hur förvånade brukar de inte bli när de upptäcker vad de lägger sin tid på.

Det handlar om prioriteringar och att bli medveten om hur det faktiskt ser ut och ta ansvar för de egna valen.

Om man väljer att lägga 10% på exempelvis egna hobbyer och det enbart blir kvar 3% att umgås med familjen så handlar det inte om att det inte finns tid. Det är ett eget val och en egen prioritering. Det underlättar så mycket för den egna upplevelsen om man medvetandegör detta. Istället för att vara bara delvis närvarande i det man älskar att göra på grund av dåligt samvete för att familjen ville umgås, kan man när man tar ansvar för tiden vara helt närvarande och verkligen njuta.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Monday, December 6, 2021