Något har gått förlorat…

Categories: Allmänt
Comments: 1 Comment
Published on: May 30, 2011

Ibland blir jag faktiskt både lite ledsen och uppgiven. Idag hörde jag ett samtal mellan 3 kvinnor. Samtalet handlade om en kvinna och hennes familj vad jag förstod.

(Det är inte okey att “tjuvlyssna” jag vet, men det är faktiskt omöjligt ibland att blunda med öronen när man sitter nästan på varandra.)

En av kvinnorna berättade om den här kvinnan som tydligen hade barn i samma klass som henne själv.

Vad dessa kvinnor hade emot den här kvinnan och hennes familj var att dom var snälla. Äckligt snälla som de uttryckte det. Hon skulle alltid göra sig märkvärdig genom att ex säga att hon inte tyckte det var okey att prata om någon annan. Hon verkade vad jag förstod alltid ställa upp om det var problem. Hon arbetade som volontär en dag i månaden ( va!! vad hemskt?!), dom tog emot kläder som andra hade vuxit ut och pratade om det som om det vore självklart och naturligt!!

Summa summarum var att det var något som var fel med att vara osjälvisk och tacksam för det man hade.

Och faktum är att jag tror att det är ganska vanligt det här. Många har svårt att svälja att det finns de som är nöjda och glada och vill andra gott. Det måste vara något fel på dessa naiva godtrogna personer. För att det ska vara accepterat behöver man komma upp sig till en mer global nivå. Då först blir det accepterat och en gurustämpel kommer med automatik, men akta om det skulle vara grannen….

För att kunna behålla sin “felfria” identitet är lösningen för många att kritisera omgivningen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One comment on “Något har gått förlorat…

  1. Michael on said:

    Usch…. Det är kanske en del av förklaringen till att jag ser mig själv som misantrop….Det finns en stor del av det mänskliga släktet som är goda….men en större del som inte är det..och de naiva finns alltid på den goda sidan…De som vill andra väl och som tror gott om alla… Det är bara att inse att det är girighet, ondska och dumhet som är starkast i vår tid…. Vad har hänt med människans värderingar???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Sunday, June 7, 2020