Ansvar…

Comments: 4 Comments
Published on: April 29, 2012

Detta är ett blogginlägg som jag gjorde oktober förra året. Det blev så aktuellt för mig så lägger jag in det igen!

ÅSKÅDARGRÄS: Även om vi ibland står vid sidan av har vi ansvar. ~Urban Gattzén~

Orden väcker tankar.

Ibland innebär livet ett agerande och ibland att man står bredvid. Och som man kan läsa Urbans ord här ovan kan det innebära att de som står bredvid behöver bli påminda om att de har ett ansvar. Och vice versa, ibland står man bredvid för att man har tagit ansvar.

Att ta sitt ansvar och ställa sig bredvid är i de allra flesta fall så mycket svårare än att agera. Det innebär oftast att man låter andra ta det ansvar som är nödvändigt, och det är inte alltid lätt inte. I detta kan man hitta allt från föräldraskapet till ledarskap i en organisation.

Ibland måste jag erkänna att jag misslyckas gruvligt med detta i min egen roll som mamma. Och ibland har vi en tendens att låta bli att se att det är vårt ansvar att ta ett steg tillbaka.

Det är skillnad på att försvinna för att man inte vill ta del av något och försvinna för att man vill ta del av något.

Står du på andra sidan staketet av rätt skäl?

Malou

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments on “Ansvar…

  1. Nu fick du mig verkligen att fundera. Du har ju så rätt i detta, att ställa sig vid sidan innebära också ansvar, mot barnet i rollen som mamma,men också till exempel på jobbet gentemot sig själv. Varmt tack för ett som alltid klokt inlägg.Kramar/Elisabeth

  2. Jag vet inte, Malou..Att jag tittar på från sidan är sant. Att jag har ett ansvar att ge mig i lag med livet är också sant. Men det har jag inte kraft till nu. Så det är väl anledningen kanske… att jag inte mäktar med just nu. Jag ska kanske stå och titta på nu… men hur länge? Jag är ju inte glad och lycklig där jag står … Men vet inte heller hur jag ska göra för att delta, trots medvetenhet om att det ligger i mitt ansvar. kram på dig.

    • Allt beror på i vilket perspektiv man sätter saker. Jag upplever att de allra flesta saker befinner sig på en skala och allt utifrån vilken situation man befinner sig väljer man var man ställer sig. Du skriver att du har ett ansvar för att ge dig i lag med livet…och då undrar jag,,på vilket sätt är du inte i lag med det nu? Du är väl kanske i lag med det på det sätt som är just nu? Känner du att du är “utanför” livet handlar det kanske om vilka föreställningar vi har som vi måste leva upp till. Om du känner att du står och tittar på kanske du inte är Här Just Nu. Med texten menar jag att ibland har vi ett ansvar i just att bara stå där och titta på, att inte gå in och ex curla våra barn eller ta hand om vår medmänniska. Det är vårt ansvar att låta bli helt enkelt, för oss och för andra. Ansvaret i detta blir en medvetenhet och då blir värdet att stå “utanför” mycket tydligare och samma sak som att vara i lag med livet. Det finns många insiktsfrågor att ställa sig som alla kan hjälpa till att skapa trygghet och klarhet för den situation som man befinner sig i. Nu blev det lite långt svar det här..:)..Har du något “bollplank” som du kan gå till? Ibland hjälper det att bara bolla egna tankar för att få syn på var man befinner sig. Kramar till dig…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Monday, November 29, 2021