Lite besök sådär mitt i natten

Categories: Glimtar om mig
Comments: 2 Comments
Published on: February 13, 2012

Här kikar de in titt som tätt de små spökena. :)

I det här huset som jag just nu befinner mig där duggar andebesöken tätt. Även om jag egentligen inte riktigt förstår varför de skulle vilja vara kvar här. Varför inte vila istället, eller vara i en miljö som inte är lika ledsam som denna?

Här finns 2 avdelning äldreboende, 2 avdelningar demensboende, 1 avdelning korttidsboende äldre och 1 avdelning korttidsboende funktionshinder.

Det finns roligare ställen att vara tänker jag. Men ändå smyger det då och då en liten skugga förbi, en plötslig påtaglig närvaro som absolut inte tillhör mig och inte någon av de boende här heller.

Kanske kan man tycka att det är min fantasi som spelar mig ett spratt, helt ensam o två avdelningar att springa i mellan. Men nej, så är det nog inte. Jag kan gå runt ett hörna och bara sisådär springa in i känslan om det är någon som förstår vad jag menar.

I vilket fall som helst så kanske de samsas väl med de äldre här, alla är ju inte helt alerta och friska som nötkärnor precis.

Jag kanske också behöver lite sällskap förutom de förvirrade små damerna som prompt ska gå iväg till jobbet kl 02 på natten eller som är ytterst förgrymmade över att de inte blir serverade frukost kl 04.

Det är alltså inte speciellt lugnt o tyst här :)..Nu är klockan snart 05, jag har gått min runda, hjälpt de som behövt bli hjälpta, lotsat tillbaka lilla damen för femte gången till sitt rum och försäkrat mannen att förrådet inte är hans rum som har blivit ockuperat och sitter nu en liten stund innan det är dags för att sista gången gå runt.

Jag hoppas att ni alla sovit lugnt o fridfullt o drömt sött!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments on “Lite besök sådär mitt i natten

  1. Oj, är du helt ensam över nattpasset. Kan inte vara helt lätt att hålla sig vaken, tänker jag. Men jag kanske har fel. Sedan gäller det att “besökarna” är snälla andar, annars skulle inte jag vilja arbeta ensam om natten. Men men.. jag hoppas du får sova när du kommer hem. kram kram

    • :) Inga problem med att hålla sig vaken där. Det är inte många stunder som kan vara sittandes utan det är att vara på benen mest hela tiden. Upp till 30 boende på två avdelningar som man behöver springa mellan gör att tiden går snabbt. Tyvärr, måste jag säga, är det inte så att alla äldre förstår eller har ro att sova på natten. Värst är det naturligtvis med de som är dementa.
      Besökarna har ännu så länge inte gjort så mycket väsen av sig förutom deras närvaro så det är lugnt. Det som är lite kymigt tycker jag det är att det ska vara släckt överallt. Spartiden och de (ledningen) tror att de äldre förstår att det är natten om de kommer ut i en svart korridor istället för en ljus. Hm..möjligtvis de friska men inte annars.
      Ha en härlig dag Marie-Louise

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Thursday, May 28, 2020