Att gå på djupet

Categories: Lust
Comments: No Comments
Published on: June 27, 2013
Oakney Islands
Oakney Islands

Vi har alla våra egenskaper och personligheter som gör att vi agerar och intresserar oss för olika saker i livet. En av mina egenskaper är att jag med automatik går djupt. Jag är ingen person som skummar på ytan, jag klarar helt enkelt inte av det.

Jag vet egentligen inte om släktforskning tillhör någon verksamhet som man kan kalla djup men att gräva i arkiv och lägga mycket tid det behöver man. :)

Jag tycker det är så härligt att se namnen framför mig, genom husförhör och andra dokument kan jag föreställa mig deras liv. Gårdar, torp och områden dyker upp och ger mig bilder av hur det såg ut i mina anfäders liv en gång för länge sedan.

Nu har jag den lyckan att i en av mina grenar är det redan forskat ganska mycket då de tillhör något som kallades för Drotningsätten. De flesta bosatta på Tjörn.

Faktum är att de allra flesta av mina anfädrer, på båda sidor, inte var så villiga att flytta på sig. De rör sig inom ungefär samma områden.

På min farmor och farfars sida handlar det om Lövön, Spekeröd och då långt bak även Tjörn. På min morfars sida handlar det om Torslanda och Lerum.

Jag har bland annat den person som bekostade upprättandet av Gamla Björlandavägen där. Lite småkul att tänka sig. I övrigt var många torpare eller hemmansägare förut när vi börjar komma så långt tillbaka så vi närmar oss de som hörde hemma på Tjörn.

Här hittar jag kungar för både Sverige, Danmark och Norge. Här dyker Isländska namn upp, kända Vikingars namn och berättelser från Oakney öarna och ätten Sutherland, Skottland.

Vilken tur och lycka att jag alltid har haft en förkärlek för arkeologi och historia. Att Skottland och Irland alltid har fascinerat mig. Det blir liksom en bonus det här.

När det gäller Island så sägs det enligt arkiven att Snorre Sturlasson, han som

Snorres Edda
Snorres Edda

författade Eddan, var fosterson till en av mina ättlingar. Vilken lycka att en av mina största intressen är symbolernas värld, där myter och berättandet är en stor del.

Bara genom att sätta mig med alla dessa historier som man kan hitta i släktarkiven gör på så sätt att jag med automatik får mina andra drivkrafter och intressen aktiverade.

Ren lycka…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Saturday, April 13, 2024