start och stopp

Comments: 1 Comment
Published on: January 26, 2012

Jag tycker ofta att jag hör folk prata om att de har svårt för att komma i gång med saker. Att få “tummen ur” är inte alltid lätt. Det finns ju så oerhört många saker som detta kan bero på.

Inte lika ofta tycker jag att jag hör någon prata om att det är så svårt för att sluta med saker i tid, även om det sker då och då.

Men egentligen är ju det jätteviktigt att sluta göra saker som det är att börja göra saker? I vissa fall är det prestationsspöket som kommer in, det är aldrig bra nog och i andra fall är det helt enkelt så att vi fortsätter att göra saker bara av gammal vana.

Ett annat problem som jag själv nyss tagit itu med är att det ligger en massa projekt runt omkring mig som är påbörjade med aldrig avslutade. Att de ligger där de ligger innebär även att de kostar energi. Jag slutar aldrig att slösa min energi på något som bara ligger i högar. Eftersom jag vet att de finns där är jag påverkad, mer och i vissa fall mindre.

Idag har jag tagit itu med dessa påbörjade projekthögar och jag har haft inställningen “sluta göra” och inte “avsluta” projektet.

Jag gick helt enkelt igenom högen och tittade efter hur många av dessa projekt som fortfarande var aktuella för de mål, önskningar och fantasier jag har för mitt liv just nu.

De som inte kunde kvala in, oavsett hur bra de var, blev till små sönderrivna papperstussar som hamnade i återvinningen.  Jag slutade helt enkelt att ha kvar dem.

I samma “sluta-göra” anda ändrar jag nu på mitt beteende att passa på att ta med mig det, eller slänga det, eller vattna den blommen när jag egentligen ska fokusera på att hämta nytt papper till skrivaren….:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One comment on “start och stopp

  1. Pingback: quoted on Spela vardag | Liv Lust Balans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Monday, November 29, 2021