Skriv fram dig själv

Startaeget.se – Storytelling – Använd ditt berättarkapital – Marknadsföring.

Nina Jansdotter har på sidan Starta Eget en artikel där hon skriver om vad Viveca Eriksson på Damjournalen säger om Storytelling.

Så här kan du börja jobba med ditt berättarkapital enligt Viveka Eriksson
1. Ta dig själv på allvar. Lika viktigt som det är att kunna skratta åt sig själv är det att kunna ta sig själv och sina styrkor, erfarenheter och kompetenser på allvar.
2. Jämför dig inte med någon annan. Bara med dig själv.
3. Börja systematiskt gå igenom dina tidigare utbildningar, arbeten eller företag du haft och plocka ut kunskaper, kompetenser och erfarenheter du har. Skriv gärna ner och samla i en skrivbok eller mapp. Detta kräver en del disciplin att göra ensam. Slå dig gärna ihop med en kollega eller vän i samma situation.
4. Fråga dig vilka av dessa erfarenheter och kompetenser du vill ta med dig in i framtiden.
5. Skapa meningsfulla samband. Använd känslan. En bra berättelse har en början, ett innehåll och ett slut och väcker känslor. Både hos berättaren och hos lyssnaren.
6. Ge inte upp. Processen kan gå snabbt eller ta längre tid. Be om hjälp och någon att provberätta för.

Dessa råd hon ger är suveräna för dig som ska presentera ditt företag eller använda det i en anställningsintervju.

Och även för dig som arbetar med din personlig utveckling på olika sätt. Ibland befinner man sig i situationer där det inte spelar någon roll vart man vänder sig inom sig själv, det är helt enkelt svårt att hitta sitt eget värde. Istället för att fastna i den känslan, i den negativa energin kan man försöka disciplinera sig själv och helt enkelt gå igenom de fakta man har om sig själv och sina arbetsplatser. Du kan även plocka med idrottsintressen, volontärarbeten ( och att du har volontärarbetat ) m.m. Glöm inte av alla de kompetenser som exempelvis ett föräldraskap innebär.

Genom att sätta känslan åt sidan i början kan du börja med att se på all den fakta du har omkring dig själv, oftast blir det så att ju mer du arbetar med detta desto mer ser och hittar du känslan av ditt värde.

Ibland behöver man se sig själv sådär lite från utsidan för att inte förlora sig själv i en känsla som inte är så positiv. :)

Skriv fram dig själv

Malou

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Monday, June 1, 2020