Ny situation gör citat aktuellt igen.

Comments: 1 Comment
Published on: July 3, 2011

En text som jag idag tycker det finns anledning att titta på igen. Jag upptäcker att jag om och om igen behöver komma tillbaka till detta.

“Man får inte vara så rädd för att göra människor ledsna att man gör dom illa” ett citat från Ludvig Jönsson som jag länge har haft med mig och som jag gärna delar med mig av.

Och är det inte så att vi faktiskt riskerar att göra andra personer illa genom att vi inte klarar av att dra en gräns? Framförallt när det gäller våra barn eller andra närstående. Det gör så ont att sätta gränser ibland. Vi vill ju att de omkring oss är glada och lyckliga, och framförallt känns det så hemskt i oss själva!

Vår egen oförmåga att ta hand om det som händer i oss själva ställer till en hel del och jag har hört oändligt många ursäkter för att inte stå kvar. De flesta ursäkterna handlar inte om den egna oförmågan utom om just det att den andra personen “kan behöva det just nu”, “behöver lite uppmuntran” m.m. Inte många säger – Jag fixar inte att säga nej! Jag mår dåligt av att säga nej, jag blir orolig, tror inte att jag är omtyckt, jag har inte tid till något annat just nu m.m.

Det blir oändligt mycket enklare att stå fast vid ett beslut ( som man faktiskt anser är det bästa) om man tänker på citatet och funderar på vilka konsekvenser det blir i slutändan om man alltid går omkring och är rädd för att göra andra ledsna.

Bild: Danilo Rizzuti / FreeDigitalPhotos.net

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One comment on “Ny situation gör citat aktuellt igen.

  1. Was taotlly stuck until I read this, now back up and running.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Tuesday, September 22, 2020