Tillit

Categories: Tankemönster
Comments: 4 Comments
Published on: May 30, 2012

 

 

 

Utmaningen ligger just i tilliten, att LITA på att man faktiskt är älskad och uppskattad av tillräckligt många. Att man duger, är duktig och värdefull. Att våga göra sin grej, är konstigt nog lite enklare, tycker jag.

- Kommentar Anna Lindvall, facebook

 

Fastnade för kommentaren eftersom jag tycker att just så är det ibland. Både en utmaning och en utmattning.

Det är ansträngande att inte ha tillit, fysiskt och psykiskt. Det ligger som en tung anspänning över axlar och sinne. Är jag älskad? Är jag värdefull?

Du behöver din omgivning för att finnas till. Se dig själv reflekteras i andras ögon. Oavsett hur stark självkänsla du har finns det behov av att bli bemött där man är.

Självkänslan är i  mångt och mycket en dagsvara tycker jag. Något som jag behöver arbeta med varje dag. Har man lite brokiga erfarenheter och kanske även tillhör de där introverta eller starksköra/hs personligheterna räcker den där lilla glimten i ögat till för att funderingarna ska ta fart.

Själv har jag fått mycket hjälp av att lära mig att ta ett steg tillbaka och ta till mig att bara för att jag tolkar min omgivning på ett speciellt sätt betyder inte det att det är så. Att våga fråga, att våga uttrycka sin upplevelse för att få den bekräftad eller förnekad känner jag är en stor hjälp.

Det kan vara så att man kämpar med sin tillit helt i onödan.

För att lita på att man är älskad och värdefull behöver man kanske våga fråga och framförallt behöver man kanske uttrycka till sin omgivning vad det är som gör att man känner sig älskad och värdefull så att de kan hjälpa till med detta.

- Det här xxx kan du hjälpa mig med för att jag ska uppleva tillit. Vad kan jag göra för att underlätta för dig så att du kan ge mig det?

Livet ÄR ett konstverk.

Kram Malou

—————————————————–

Foto: Anna Wedin Andersson

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments on “Tillit

  1. mmm, tänkvärt …visst är det så… inte behövs det mycket för hjärnan ska gå ingång och fundera över saker. ;) Jag har ju blivit oerhört bekräftat på sistone genom fb, min blogg och gilla-sida , vilket känns underbart och faktiskt helt oväntat. Jag hade inte väntat mig denna stora respons och gillande av det jag bidrar med. Känns väldigt fint just nu… kram på dig.

  2. Efter att ha lärt mig att känna tillgivenhet och kärlek till mig själv, har jag märkt att jag inte har behov av uppskattning från andra längre. Tidigare sökte jag jämt bekräftelse av andra, men livet tvingade mig att lära om.
    Det är en stor frihet – ett ok mindre om halsen, liksom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också




Blogglistor

TräningsbloggarHälsa



Hälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Monday, January 24, 2022