Att använda sig av sina verktyg

Comments: No Comments
Published on: November 9, 2011

Ibland behöver man påminna sig själv om att vi har en kropp.

Jo, jag vet att den minsann gör sig påmind själv på alla möjliga och omöjliga sätt och jag menar mer att vi behöver medvetandegöra för oss själva kroppens betydelse.

Om din kropp talar till dig och säger att den har ont, det molar här och där behöver vi naturligtvis ta hand om det. Mina handleder och knän brukar då och då tala om för mig att hur engagerad och roligt jag än tycker att det är att skriva så behöver jag vila. Röra på mig och syssla med något annat.

Och precis som jag kan uppmärksamma dessa signaler kan jag låta kroppen ge signaler till mig.

Det går att styra din upplevelse, dina känslor genom att kroppen tar en annan ställning.

Kroppen speglar ju på många sätt hur du mår. Är du lite deppig eller bekymrad över något är det ganska vanligt med lite slokade axlar och nedsänkt huvud. Det är svårt att fortsätta att vara i samma känslostadium om man höjer huvudet och ser rakt framför sig. Att gå med lite längre och bestämda steg gör underverk för humöret. Vem vet, kanske du till och med kan fatta det där beslutet som upptar dina tankar!

Jag vill bara slänga in en liten påminnelse så här om att använda de verktyg som du har..en liten väckarklocka. Jag vet att jag behöver en ordentlig ringsignal då och då..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Welcome , today is Friday, March 29, 2024
Close Print