Det är mycket nu…

Categories: Balans
Comments: No Comments
Published on: February 19, 2013

Man blir inte trött av det man gör man blir trött av det man inte gör.

 

Nu när jag sitter och planerar för kursen till helgen, för inlägg i bloggen, för arbete i övrigt med mera, med mera, med mera….kommer jag att tänka på Det är mycket nu!

Önskar att man hade mer händer och åtminstone minst en hjärna till som kunde vara med och strukturera upp allt som ligger. Eller?

Vi har alla olika referensramar för hur mycket vi tycker vi ska ha runt omkring oss. Våra gränser är lika många och lika olika som vi är personer. Allt är individuellt. Vi fungerar olika helt enkelt.

Under årens lopp har jag träffat många personer som har kommit till mig och en av de första sakerna som de sagt är..det är så mycket, tiden räcker inte till. Jag ska göra det o det och sedan måste jag göra det också och de avslutar allt med en djup suck.

Bara att titta på den stressade kroppen gör att man känner hur adrenalinet stiger och att man får svårt att sitta still.

När vi sedan börjar prata visar det sig ganska snart att allt det där som ska göras oftast går att samköra, plockas bort eller skjutas upp till framtiden. För många men inte för alla ska jag väl tillägga. En del har plockat på sig allt för mycket och då är dags att börja prata gränssättning med allt vad det innebär.

Och sedan har vi dem som gör sig upptagna rent mentalt. De är så djupt inne i den egna dynamiken av stressade uppgifter…att de inte gör något av det. De ser inte heller att de inte gör något. De är så upptagna av alla dessa måsten att de redan är helt slut innan de ens har börjat med något av det. Det är bara hjärnan som går på högvarv och inget annat.

När vi börjar plocka isär alla deras “måsten” i deras ögon så upptäcker de ganska förvånat att hela dagen har gått utan att de gjort en enda sak av dessa.

Det är inte helt ovanligt det här att vi gör oss så upptagna rent mentalt med alla dessa måsten så att vi är hyperstressade utan att göra någonting.

Skriv listor säger jag…var realistisk när det gäller antalet uppgifter och när du skrivit upp det som för dig är det som du vill prioritera och vill göra, släpp taget om all din mentala upptagenhet. Du har listan, du behöver alltså inte riskera att glömma av det.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Monday, December 6, 2021