Värderingar – jag trodde minsann jag hade koll..

Categories: Tankemönster
Comments: 2 Comments
Published on: August 12, 2012

Värderingar – en av de viktigaste grunderna som jag brukar arbeta med i mina kurser. Även något som jag konstant brukar ha lite koll på när det gäller mig själv.

Våra värderingar smyger in överallt, de kan ställa till det men även hålla oss upprätta och göra att vi går rakryggade. Många bär på värderingar som de fått med sig redan i blöjåldern och funderar inte så mycket över dem faktum är att de kanske inte ens är medvetna om att de finns.

I går råkade jag ut för en sådan liten uppstickare minsann. Funderar fortfarande vad jag tycker om den. :)

Satt på ett fik i Haga i Göteborg. Ett väldigt mysigt ställe att bege sig till. Härliga kullerstensgator och välbevarade hus. Trånga små butiker och trånga är även fiken och det är även gott om dem och tätt intill varandra ligger de.

Fina dagar är stolar och bord utställda på gågatan och där finns inte speciellt mycket plats så de står utställda längs kanterna. Igår var en sådan fin dag. Vi bestämde oss för att fika och var lyckliga nog att hitta ett ledigt bord. Bredvid fiket finns en glassbutik som serverar hemgjord glass, mycket populärt kan jag tillägga.

Mannen gick in för att inhandla den eftertraktade fikat och jag satt med den lilla terroristen till hund utanför och väntade snällt i solgasset. Så börjar jag lägga märka till att personer som är inne och handlar glass i butiken bredvid sätter sig på caféstolarna. Jag blir alltså märkbart störd av detta.

Inte bara ett par gör detta utan flera och jag blir mer irriterad.

Här kom alltså en värdering upp,,man sätter sig helt enkelt inte på en plats som är avsedd och också utplacerad av ett fik om man inte har handlat på densamma. Grejen var att de som arbetade på fiket tydligen inte hade några problem med det som jag nu satt och förstörde min stund på. De gick omkring och plockade bort tomma fikamuggar bland glassätande kunder utan att visa med en min att det inte var okey.

Vilket då förmodligen betydde att det inte heller var något som störde. Men mig störde det minsann. Det finns rätt och det finns fel och detta var tydligen fel enligt min inre värdemätare.

Jag andades in och accepterade min irritation över detta och därefter andades jag ut och släppte taget om den. Det var inte mitt café och jag hade min fikaplats. Om jag nästa gång inte får någon fikaplats och borden är upptagna med glassätande personer får jag väl helt enkelt säga till om jag inte vill vänta ut dem.

Hur har du det med dina gömda och glömda värderingar? Finns det sådan här små uppstickare även hos dig?

Jag är villig att acceptera och släppa taget om sådant som inte är mitt ansvar.

Kram

Malou

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments on “Värderingar – jag trodde minsann jag hade koll..

  1. Åh det känner jag igen! Tror jag har dått för mycket av rätt och fel i min uppfostran då jag var lite för mycket sådant kan störa mig. Men du har rätt! Stort andetag och släppa taget om det! Kram Ewa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Saturday, October 1, 2022