Kommentar om ny idé på Facebook

Categories: Kreativitetstänk
Comments: No Comments
Published on: April 3, 2012

En vän på FB hade denna status idag.

har börjat dagen på absolut bästa sätt. En affärsidé har blivit mer än en idé och den kommer nu att realiseras. Lagom till Bokmässan i september kommer jag att kunna presentera detta koncept som kommer att ge QoolaQvinnor en fin produkt att marknadsföra samt inbringa en nätt inkomst till mig och övriga inblandade. Har äntligen hittat produkten jag letat efter, Tjohoooo!

 

Och denna fick mig att fundera över avundsjuka och förändring. Min första tanke var,,Gud, vad kul och vad smart att presentera den på bokmässan och nästa tanke var,,Jag behöver också en sådan idé nu.

Men, var jag avundsjuk nu? Kanske lite funderade jag vidare. Eftersom tankarna kom in på frågan, – Hur lätt är det att komma på de där smarta idéerna? Och tänkte vidare på att just nu så har den här vännen oerhört mycket rörelser runt omkring sig. Vilket jag naturligtvis inte ska slå fast eftersom jag inte har en aning om det, men vad jag tror och det verkar som i alla fall.

Men det är en avundsjuka som blir till en drivkraft eftersom det inte avslutas med den tanken.

För visst är det när tankar slutar vidareutveckla sig och sätter bo i sinnet som det kan bli den där förgiftande avundsjukan. När tankar kan gå vidare och leder till en positiv förändring då blir det en drivkraft som vi alla kan behöva då och då.

Jag tänkte ” hon har så mycket rörelser runt sig” och just det där tror jag är en viktig del i en kreativ process. I den process där det verkligen händer något som gör skillnad. Rörelser!..

Jag kommer att tänka på förändring av första och andra gradens ordning. Där den första gradens ordning visserligen är en förändring men den består av redan kända element så att säga.

I den första ordningen som jag försökt illustrera så vackert här till vänster så betyder alla de där kryssen olika element i vardagen. Det kan möbler exempelvis. När vi förändrar i hemmet så är det vanligt att vi förändrar genom att flytta runt saker eller kanske till och med går och inhandlar en ny fåtölj.

En förändring, men en förändring som håller sig inom det som redan är lika. Nytt men inte en helt ny förändring.

 

Här till höger har jag då försökt rita hur det kan se ut med den andra gradens förändring. Då tillkommer ett nytt element utifrån. Något som gör att det som finns inom cirkeln blir helt nytt. Ett nytt element kanske skulle innebära att du slänger ut alla möbler och sover på golvet utan någonting runt omkring dig, eller bestämmer dig för att tälta resten av livet. Något helt nytt som definitivt förändrar den vardag som du har.

Och jag tror att det är den här typen av förändringar som kan komma av den typ av rörelser som jag skrev om. Nya influenser utifrån. Att röra sig i kretsar som man inte brukar röra sig. Att träffa människor som man inte brukar träffa. Jag tänker inte bara på att vi inte känner dessa personer utan att de har en annan typ av omgivning runt sig.

I min sfär brukar jag exempelvis ofta umgås med personer som söker någon form av utveckling av sig själv eller som behöver stöd och hjälp. Om jag exempelvis ger mig ut för att träffa en annan typ av nätverk får jag förmodligen ta emot helt andra energier än vad jag brukar göra..och vips så kan det väcka lust och tankar till att något nytt skapas. Jag skulle också kunna isolera mig helt, inte träffa några personer alls. Det blir också nytt och kan skapa en annan process än vad det brukar.

Ja, tänk vad ett litet inlägg kan skapa funderingar.

Tack för den kommentaren..jag vill också skapa nytt..och vi behöver alla en puff då och då för att hjälpa oss att ta oss ur den vanliga sfären.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Saturday, April 13, 2024