På Opera

Categories: Allmänt
Comments: No Comments
Published on: March 17, 2012
Mats Bäcker

Igår kväll var jag på Lady MacBeth med mannen och ett par vänner. Överraskning?! Japp!!

Jag var definitivt överraskad av detta framförande. Jag hade inte läst något av denna opera och hade ingen aning vad som väntande.

Huvudpersonen den förmögna köpmanshustrun Katerina är en mycket kärlekskrank och väldigt otillfredsställd kvinna. Och om detta handlar i princip de två första akterna om. Att hon är otillfredsställd är inget som vi får reda på ett sublimt sätt precis utan det visas väldigt tydligt. Scenerna är nästan övertydliga som den när man ser 6-7 män tvätta sig i duschen. På scenen står de på taket på den container som föreställer Katerinas hem. Under dessa nakna män ligger Katerina på “diskbänken” och har en tvättlapp i handen som hon “svalkar” av sin kropp med.

Mats Bäcker

På det här sättet fortsätter det och hon får tillslut ihop det med en av drängarna där vi sedan får vara med om att hon blir tillfredsställd på en tvättmaskin, på taket till hennes bil, ja i princip överallt. I en scen när det går för honom (när de gör det mot kylskåpet) öppnas kylskåpsdörren och lite filmjölk sipprar ut. :)

Tja, definitivt inte vad jag hade väntat mig som opera. Men det var bra. Musiken var otroligt maffig och åtminstone blev jag väldigt involverad i själva berättelsen.

Slutscenen var väldigt fascinerande, på något underligt sätt fick den mig att tänka på Dantes inferno. Varje person var uppslukad och nästan isolerad i sitt eget liv och ändå delade det utrymmet tillsammans. Mycket symbolik!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Friday, October 22, 2021