Lycka

Comments: 2 Comments
Published on: January 5, 2012
"Att hjälpa någon är en stor sak att göra"

I tidningen Hälsa nr 1 kan du läsa en artikel som handlar om lycka. Och om hur denna lyckan är starkt förknippad med upplevelsen av att vara engagerad i andra människor.

 

Gör gott för andra och lyckan är din!

 

 

 

 

Bengt Brulde, professor i praktisk filosofi och en förgrundsgestalterna inom lyckoforskningen menar att när vi gör något positivt för andra ( med regelbundenhet) innebär inte detta bara lyckoeffekter för andra utan även för oss själva.

Det som ska vara drivande är den uppriktiga önskan om att hjälpa till, inte att vi ska öka vår lyckokänsla. :)

Han menar också att det är viktigt att ha en regelbundenhet för att det ska ge effekt. Du får naturligtvis en kortvarig känsla av lycka, glädje när du gör något för någon annan även om det enbart är en gång, men för att det verkligen ska ha varaktiga effekter bör det ske med regelbundenhet.

Han säger att bli medveten om vad som pågår ute i världen är något som han tror kan motivera fler att hjälpa andra.

Det finns många ideella organisationer som kan behöva en hjälpande hand. Jag läste förresten en artikel runt jul som visade att frivilliga hjälpare hade ökat och vissa ställen var tvungen att sätta en gräns….Positivt och Negativt i samma andetag!

Fundera på vad som skulle ge dig en härlig känsla, var du vill vara i gemenskap och i ett sammanhang och ta kontakt. En kvinna jobbar t.ex. en dag i veckan på ett Hospice som volontär.

Det finns även otaliga organisationer som du kan bli medlem i och som har aktiviteter du kan delta i.

Praktisk medmänsklighet ökar din egen lyckokänsla.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments on “Lycka

  1. Jag tror det ligger mycket i det du skriver Malou. Vi mår bra av att ge. Jag såg att du initierat en insamling till Hoppets stjärna.Så fint! Varma hälsningar

    • Jo, jag tror vi mår ypperligt att ge och om detta sker utifrån att vi verkligen vill göra detta. Inte ett givande som innebär att jag förväntar mig en massa tillbaka. Den formen av gåva tror jag snarare är en grogrund för besvikelser och dränering för självkänslan.
      Kram till dig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Monday, January 24, 2022