att sluta fred med sig själv

http://i58.photobucket.com/albums/g272/synchronicitygirl/athena.jpgAtt erkänna och acceptera sin skugga.

Jag tror att alla egenskaper eller energier som man inte tillåter sig att uppleva eller uttrycka kommer att dyka upp förr eller senare.

Jag upplever att många människor som sysslar med personlig/andlig utveckling mer än gärna identifierar sig med egenskaper som är stillsamma och fridfulla. Kärlek till allt och alla och att ha ett generöst sinne är något som man strävar efter.

I den här strävan är det lätt att förneka andra sidor av sin personlighet, allt det där som anses vara oandligt trycks ner, accepteras inte och blundas för. Att känna aggressivitet, att vilja hävda sig själv, att vara sårbar m.m. förnekas ofta.

Jag tror att genom förneka dessa “skuggsidor” av oss själva så bidrar vi till att behålla och även tillåter att dessa energier växer i världen.

 

Jag tror precis som Shakti Gawain skriver:

 

Det kan vara en riktig chock att inse att om vi identifierar oss alltför starkt med fred och kärlek och förnekar vår inre krigare, då bidrar vi inte till att skapa fred i världen.

 

Om vi inte erkänner vår inre krigare och kanaliserar detta på ett konstruktivt sätt i våra liv, drar krigaren sig tillbaka till skuggan i vårt individuella och kollektiva psyke och bidrar till att vidmakthålla krig på vår planet.

 

Jag tror på att acceptera alla aspekter av mig själv. Jag tror på att när jag sluter fred med alla mina sidor och när jag inte identifierar mig med något av dem, det är då som jag kan leva i den personliga andliga utvecklingen. Det är då jag kan leva i medvetenhet.

Att utforska och omfamna vårt mörker är det enda sättet att verkligen kunna leva i ljuset.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också




Blogglistor

TräningsbloggarHälsa



Hälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Thursday, March 28, 2024