Kom att tänka på..

hur olika det kan vara. Läste på Punctum Saliens inlägg idag;

Mognadens årstid är här – en tid för reflektion och inre utveckling.

Bild:Anna Wedin Andersson

Kvällarna börjar bli mörkare. Samtidigt ser jag höstens varma och mustiga färger träda fram och skapa en värme inombords. Hösten är vilans och reflektionens tid. Trädgårdsarbetet får vila och vi som bor här uppe i nordeuropa börjar tillbringa alltmer tid inomhus. Det blir fler rika tillfällen för samvaro, kanske en god kopp te och samvaro med de människor som betyder mycket för oss.

Inte olika för att det inte skulle vara en årstid som i mångt och mycket symboliserar en tid då många drar sig inåt, eller att naturen träder tillbaka och in i vila. Utan olika för hur vi fungerar som personer.

Foto: Anna Wedin Andersson

Personligen är hösten den mest aktiva perioden för mig. Det är den tid då jag blir som mest energisk, startar upp olika projekt och är utåtriktad. En tid då jag är ute i naturen och njuter av det som ger mig liv, lust och balans i livet. Alla underbara färger som sprakar runt omkring ger mer härliga kreativa energikickar. För mig är hösten en yttre utveckling snarare än inre utveckling.Den klara luften ger mig mer syre, jag kan ta djupare andetag och får mer energi. Jag får en lust att börja röra mig mer.

Våren däremot, då har jag en period där jag går inåt. Det är som om min kropp inte riktigt vill ta in ljuset så snabbt utan jag blir lite sengångare då. Då kan jag dra mig inåt och reflektera, det är perioden för mig att sätta mig med mysiga böcker och istället för att vända mig ut till gräsmattan och vara social, drar jag mig inåt och isolerar mig (även om det kan vara på gräsmattan). Våren är perioden då jag kan planera och lägga upp planer som jag sedan har energi att realisera på hösten.

Bild:Anna Wedin Andersson

 

Hur vår personliga energi ser ut är ganska viktigt när det gäller hur vi planerar våra liv. Överhuvudtaget är det viktigt att veta när och hur man fungerar som bäst som ett led i den personliga utvecklingen.  När fungerar du som bäst? Vår, höst, vinter eller sommar? Är du en morgon-eller kvällsperson? Blir du påverkad av månen eller ej?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments on “Kom att tänka på..

  1. Intressanta tankar som jag aldrig reflekterat över. Jag vet faktiskt inte vilken årstid jag fungerar bäst på.
    Hur tar jag reda på det?

    Kram
    Linda

    • Genom att medvetandegöra tanken tror jag. Vi gör och känner en massa saker utan att tänka på det tror jag. Så fort vi plockar upp tanken och börjar se den händer en massa spännande saker. Tänk på hur du själv fungerar, gillar och känner under de olika årstiderna. Det här sättet att tänka runt mig själv har hjälpt andra bitar också. Det har helt enkelt hjälpt mig att planera mitt liv på ett sätt som passar mig och min kropp. :)
      Tack för din kommentar.
      Kram// Malou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Welcome , today is Friday, April 19, 2024
Close Print