•  
  • Balans
  • Lär ut samtidigt som jag lär in

Lär ut samtidigt som jag lär in

Categories: Balans
Comments: No Comments
Published on: October 17, 2013

höstlövSitter och arbetar undan det som behöver göras. Då och då slinker tankarna iväg på andra saker. Ett ord, en mening i en artikel gör att känslan drar iväg och jag hamnar i min egen lilla värld ett tag.

Ett litet ord, tacksamhet, tar tag i mig idag. Ett så litet ord med så stort värde. Ibland är det lilla verkligen det stora. Och jag är tacksam. Tacksam för att syssla med det som jag drivs av så mycket. Möten med olika personer, innerliga samtal och känslofyllda ord. Meningsfullhet.

Att få skapa någonting, något som betyder något, inte bara för mig utan för den person jag möter. Det är att vara i centrum, i mittlinjen, i det som betyder något. Samtidigt kostar det. Man luras ibland tro att det inte kostar för dem som arbetar med det de vill.

Det är inte alltid en dans på rosor, pengar till mat och hyra kommer inte som manna från himlen. Förmodligen hade jag haft det betydligt bättre ekonomiskt sätt om jag fortsatt vara anställd.

Ordet tacksamhet fick mig idag också att tänka på att samtidigt som jag lär ut så lär jag också in. Både genom kurser som vidareutbildar mig och genom just möten.

Alla jag möter har något att säga mig, något som talar till någon del av mig och är jag bara öppen nog så hör jag vad detta vill säga mig.

Och jag tror att vi alla behöver vara öppna för vad omgivning, vad möten kan säga oss. Och jag tror också att vi skulle må mycket bättre om vi är öppna för tacksamheten. Även om det är tufft när man står där i kaoset att hitta den upplevelsen så lönar det sig att ta en liten stund med tankar på tacksamhet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Monday, November 29, 2021