Yla i tid

Categories: Liv
Comments: No Comments
Published on: August 14, 2013

Yla i tid

 

Det vilda i naturen och det vilda i kvinnan är båda utrotningshotade.

Under tidernas lopp har vi sett den kvinnliga instinktiva naturen utsättas för rovdrift, trängas tillbaka och byggas över. Under långa perioder har den blivit lika illa hanterad som vildmarken och de vilda djuren. När vi blickar tillbaka kan vi inte undgå att se att den i tusentals år varit förvisad till psykets mest ofruktbara regioner. Historien igenom har vildkvinnans andliga domäner plundrats och bränts ner, lyorna har jämnats med marken och de naturliga cyklerna har tvingats in i onaturlig rytmer för att att vara andra till lags.

Det är ingen slump att vår planets orörda vildmarken försvinner samtidigt med att förståelsen av vår egen inre vilda natur bleknar bort. Det är inte särskilt svårt att begripa varför gamla skogar och gamla kvinnor betraktas som umbärliga resurser. Det är ingen större gåta. Det är ingen tillfällighet att vargar, och koyoter, björnar och vilda kvinnor har ungefär samma rykte. De har besläktade instinktiva arketyper och uppfattas därför felaktigt som obehagliga, rovlystna och heltigenom farliga till sin natur.

- Clarissa Pinkola Estés

 

Var i det som är naturligt för dig!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Sunday, August 1, 2021