Enkelt är svårt

Categories: Balans
Comments: No Comments
Published on: April 4, 2013

 

Det är svårt att göra saker enkelt.

Kanske ser det ut så eftersom alla inte har den personligheten som anser att det finns rätt och så finns det fel. Många ser och upplever gråskalan därimellan.

Det ska ju vara enkelt att göra rätt saker men ofta, ofta är det inte det. Många gånger för att de rätta sakerna inte finns i medvetandet och många gånger för att de rätta och enkla sakerna är alltför svåra att verkligen genomföra.

Är man ledsen är det bara att gaska upp sig!..Jo, du. Hur många gånger har man inte blivit lite lätt frustrerad över att höra det?!

Det finns de som klarar av att slänga ifrån sig känslor, det finns de som inte blir påverkade alls men det finns också de som är belastade med en hel radda orsaker till att det inte blir enkelt att förändra en situation.

Det ligger alltför mycket i bagaget som inte är bearbetat och det är också möjligt att man inte ens vet om orsakerna till att saker är svårt att förändra.

Att säga nej när man inte vill eller kan göra något är ju enkelt. Eller? Det är ju jätte enkelt att uttala det där nejet och kort är det också.

Varför är det då så svårt när det är enkelt? För att det finns en hel radda orsaker och rädslor som förhindrar det. Därför gör vi det så svårt för oss och tar den enkla vägen och låter bli att säga nej.

För vi tycker ju att vi borde vilja..vi tycker ju att vi borde hjälpa till..vi får ju dåligt samvete och känner oss som dåliga personer om vi skulle säga nej…och är det inte så att det är vår plikt att göra…

Varför skriver jag det här? Jo, för att jag är en aning frustrerad över de personer som självsäkert och starkt pratar om att det handlar om att bara göra. Ungefär som om man kunde knäppa med fingrarna och så är det gjort sedan.

För många handlar det om lång tid med egna processer innan man kommer till den där punkten att man tar tag i de där situationerna.

Hade det enkla varit enkelt att göra hade vi idag inte behövt några terapeuter, vi hade inte behövt några utvecklingskurser.

Men än en person behöver få insikt om att det finns många som ger upp och känner sig som förlorare redan innan de startat upp för att man säger att det är bara.

Det är enkelt…men insikt behövs för att det enkla är svårt.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Thursday, February 2, 2023