•  
  • Balans
  • Vår skugga bär på nyttigheter

Vår skugga bär på nyttigheter

Categories: Balans
Comments: No Comments
Published on: March 12, 2013
Piet Flour

 

” Det kan vara en riktig chock att inse att om vi identifierar oss alltför starkt med fred och kärlek och förnekar vår inre krigare, då bidrar vi inte till att skapa fred i världen.”

 

“Om vi inte erkänner vår inre krigare och kanaliserar detta på ett konstruktivt sätt i våra liv, drar krigaren sig tillbaka till skuggan i vårt individuella och kollektiva psyke och bidrar till att vidmakthålla krig på vår planet.”

- Shakti Gawain

 

 

Jag tror på kärlek och jag tror på fred. Och precis som Shakti Gawain tror jag att vi har en krigare. Och många, många håller tillbaka, föraktar och trycker ner sin krigare. De kämpar och sliter för att hålla krigare i schack och bannar sig själva om och om igen. De strör positiva affirmationer runt sig och ett ständigt leende är på deras läppar.

Jag tror också på positiva affirmationer och jag tror på leenden, men när detta sker på bekostnad av de sidor som vi har så svårt för att se hos oss själva, blir leendet ett alltför dyrt pris att betala.

För jag tror nämligen att våra skuggor gör sig bemärkta i alla situationer. Alla skuggor som inte välkomnas har en tendens att göra sig sedd för att få sin beskärda del av uppmärksamheten.

Min uppfattning är att alla de där stora och välkända personerna som vi beundrar för deras ödmjukhet, vänlighet och för deras respekt för allas värde, använder sig av sin krigare. En krigare som står fast förankrad, en krigare som är erkänd och omfamnad för precis vad den är. En tillgång!

Min erfarenhet säger mig också att det blir svårt att erkänna den här krigaren om vi inte börjar erkänna våra skuggor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Welcome , today is Saturday, October 1, 2022
Close Print