Tacksamhetstankar

Categories: Tankemönster
Comments: 2 Comments
Published on: June 10, 2012

Den här fina anteckningsboken fick jag av bonusdottern Cassandra för några år sedan. Den har varit ganska oanvänd,,har skrivit ner några fina citat som jag ville spara och en o annan dröm. Hon köpte den som en drömbok till mig men mina drömmar är så många och så långa att jag på något sätt inte velat använda den till dessa. Men nu har jag hittat rätt innehåll för den…..tacksamhet.

Jag brukar varva olika självhjälpsmetoder,,må bra tankar,,affirmationer,,bilder m.m. och tycker att allt jag använder mig av fungerar så länge jag lägger ner lite fokus på dem. Kan inte nog upprepa hur viktigt jag tycker det är med vilken intention man gör något.

Nu hittade jag häromdagen lite forskningsresultat från Robert Emmons som i sina studier har visat att de som har skrivit tacksamhets listor kan rapportera att de har mindre fysiska problem, har en positivare upplevelse av sitt liv som helhet och att de även började motionera (av någon outgrundlig anledning).

De minskade även sin upplevelse av stress och kunde sova bättre.

Okey,,nu tänker jag hålla i denna teknik och inte bara varva den med de andra. Det viktigaste när man skriver sin tacksamhetslista är att tacksamheten verkligen kommer från hjärtat och inte från det som du logiskt tycker att du borde vara tacksam för. Du behöver inte heller ägna speciellt mycket tid åt det här eller göra det större än vad det är för det räcker med några minuter varje kväll. ( Kvällen är bra..du sover bättre när du lägger dig med en positiv känsla)

Faktum är att när jag häromkvällen satte mig med listan kunde jag bara komma på två saker som jag var riktigt tacksam för..och jag känner att det räcker. För dessa kom verkligen från hjärtat.

Jag skapar min framtid.

Kram Malou

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments on “Tacksamhetstankar

  1. härligt! Under våren gjorde jag just det ett tag varje kväll innan jag somnade och jag somnade så gott varje kväll. Av någon anledning kom jag av mig. Men nu tar jag tag i det igen. Basta. Det är så givande, nyttigt och hälsosamt. kram och tack för påminnelsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Monday, November 29, 2021