Eufori

Categories: Mina inre symboler
Comments: 4 Comments
Published on: May 28, 2012

Funderar på Loreens härliga vinst med Euphoria. Och de fina gummorna från Ryssland. Börjar fundera på detta ur ett symboliskt perspektiv. Lite roligt att spåna iväg så där ibland.

Vad skulle detta kunna säga oss om man ser på detta ur det symboliska perspektivet?

För mig personligen upplever jag längtan och hopp. Ett hopp som innehåller glädje och en övertygelse om att det goda tar över. Texten handlar inte om en materiell lycka utan pekar mer åt det andliga och/kärleksfulla hållet.

Det går väl knappast att undvika att märka att det är turbulent runt omkring oss, mycket händer i världen och det händer snabbt. Många är det också som söker sig till andra värden än det materiella och inom den “andliga” sfären pratar även många om ett stort skifte.

Jag tror att en anledning att Loreens framförande och själva låten ( musik och text) på något sätt pratar till många om den längtan. Längtan efter något som griper tag i oss, som kanske startar finstämt och milt men som sedan ökar i styrka och blir mer bestämt allt eftersom hoppet gör att känslan blir starkare. Loreen själv symboliserar och understryker mycket av det som låten vill berätta. Enkelhet och naturlighet, rörelsemönster som inte pratar sexuell energi utan snarare sensuell längtansfull energi och som avslutas med styrka.

Även de ryska gummorna för ut enkelhet och naturlighet. Glädje och smittande hopp. Det är aldrig försent att visa och föra ut sin glädje och lycka. De smittar många av oss med gullighet och man kommer på sig själv med att sitta och le ömsint. Och kanske det är något vi också behöver lära oss, att le ömsint? Att tillåta alla människor att uttrycka sig oavsett ålder? Att det inte handlar om hur vi ser ut på ytan utan hur vi ser ut och vad vi längtar efter på insidan.

Så för mig fortsätter funderingen med tanken att vi kanske får hopp genom detta. Kanske medvetet men även omedvetet. Det är inte meningslöst, och omedvetet röstar vi alla fram längtan efter något större och naturligare.

………………………………………………………………………….

Bild: från Loreens facebookssida

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments on “Eufori

  1. där säger du precis vad jag tänker… vi törstar nog efter det enkla, jordnära, vackra i hos var och en som naturliga varelser. Medvetet eller omedvetet så kan det vara det som gjorde att dessa fick många poäng i år. kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Monday, November 29, 2021