Lös det bara!!

Comments: No Comments
Published on: April 26, 2012

Det där med förändring kan ibland vara en knivig fråga. Människor har en tendens att inte vilja förändras däremot att sakens natur förändras det vill man.

För ett tag sedan hade jag en diskussion med en person om just det här. Vi pratade om olika sätt som finns för att underlätta den här processen som förändringar innebär. Och ibland kan det vara svårt!

Att möta någon som vill att saker ska förändras i livet kan även det vara lite trixigt. Det ska förändras men vad det är som ska förändras, vad problemet är, har personen ifråga egentligen inte funderat över. Det ska ändras bara eftersom så här kan man bara inte ha det!!

Ett sätt som både jag och min vän tyckte var ett bra sätt att börja med är att få en insikt i om var/vad man befinner sig just NU.

Först därefter fokuserar man sig på vart man vill komma.

Vad är det sedan som hindrar (problemet) från att komma dit? På det sättet kan man både hitta ett mål (som man inte så ofta har förutom något luddigt begrepp som att det ska bli bättre) och få en aning om vad det är för ett problem.

Det som man trodde var ett materiellt problem kan visa sig vara en värdering/förhållningssätt och det man uppfattade som ett känslomässigt problem kan visa sig vara administrativt.

Om man nu föreställer sig att det som man uppfattar som ett problem är borta kan nästa fråga vara om man skulle märka någon skillnad och vad det skulle vara i så fall. Finns det andra saker/känslor som skulle bli påverkade och vilka i så fall?

När jag själv står inför val/förändringar och är lite tveksam då brukar jag fråga mig själv: Vad “kostar” det att låta bli? Har jag lust/vilja/ork att betala det?

————————————————————————————

Bild:  alvaro tapia hidalgo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Monday, November 29, 2021