Att läka och växa med meditation

Categories: Meditation
Comments: No Comments
Published on: April 19, 2012

För många av oss som har mediterat länge och även kanske har meditation som en del av sitt yrkesutövande är det välbekant vilken effekt det har på sinnet och kroppen.

Allt mer kommer nu läkarvetskapen ikapp genom att de börjar kunna mäta resultaten. Tänk att vi på något sätt alltid litar mer på vad en maskin/instrument säger till oss än vad, i just meditationens fall, kunskap och erfarenhet som berättats för oss under 1000- tals år säger. Men bra är det i vilket fall som helst att mer kommer upp till ytan och att mer blir godkänt av vårt kära system.

Av någon outgrundlig anledning kom jag att tänka på en händelse som jag hade för sisådär 25 år sedan när jag läste den här artikeln om meditation minskar smärtsignalering. Man har nu kunnat mäta att meditation minskar smärtan och en del kommentarer finns om att den reducerar smärtan mer än vad man kunnat föreställa sig.

Jag har använt mig av meditation i olika former åtminstone sedan jag var runt 20 års åldern och har försökt få in den i mitt liv där den passar. Vissa år i livet så har den fått finna sig i att försvinna för att min vardag helt enkelt tog över. Dess effekt satt inte så intuitivt i mig så att jag använde den på rätt sätt helt enkelt.

Vid ett tillfälle för ca 17 år sedan var det mycket stress och många händelser runt omkring mig. Man kan sammanfatta det som att det var mycket helt enkelt..Vid det här tillfället stod jag och diskade och under tiden försökte jag praktisera mindfulness.

Vara i ögonblicket, vara uppmärksam och inte låta allt som jag kände mig tvingad att göra hindra mig från att just då och där bara diska. Jag stod där under ett tag ( det blir lite disk med två vuxna och fyra barn) och plötsligt blev jag medveten om vad jag gjorde. :)..

Min lilla meditationsstund vid disken hade gjort mig uppmärksam på att jag hade smärta, inte tagit bort den utan att jag hade. En annan typ av smärta dock än den som artikeln syftar på.

Jag står och har en arg diskussion med mina bestick. Jag hade en gaffel (tror jag att det var) som hade hamnat bland skedarnas lilla behållare. Jag var så arg på den här lilla gaffeln för att den inte kunde hålla mun och finna sig i att stå bland skedarna. Den pockade hela tiden på uppmärksamhet för att jag skulle flytta den. Plötsligt så hör jag mig själv mycket ilsket säga – Men för f…n nöj dig och håll tyst!..

Det var då som jag insåg vad jag gjorde. Ja, ibland kan man nog fundera på om man har alla sinnen i behåll. :)..i vilket fall som helst så var den stunden en väckarklocka för mig den gången och jag omprioriterade och strukturerade om lite i livet så jag kunde hantera det bättre. Man kan säga att jag var lite stressad.

Meditation är bra..ur alla synvinklar..

………………………………………………………………………………………………………………………..

Carlos Porto / FreeDigitalPhotos.net

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Saturday, June 12, 2021