Min tid- Dejt med mig själv.

Categories: Allmänt
Comments: 4 Comments
Published on: January 12, 2012

Återigen blev jag inspirerad att skriva om TID. Denna gång av ett inlägg i en blogg som drivs av Marie-Louise Nilsson My mindfulness life. Därefter är det startat en egen sida på FB Tidsrörelsen av Cecilia Kärvegård. Cecilias inlägg om tid hittar du här .

Det finns så många olika perspektiv när det gäller tid och det perspektiv som jag tror är vanligast det är att vi har ont om tid. Och när det kommer till tid så har vi en tendens att glömma av oss själva.

Att planera in sin egen tid i almanackan tycker jag borde vara det första man gör när det är dags för att strukturera upp sitt “schema”. Jag vet att det är många som slår bakut när det gäller detta eftersom de anser att det hämmar det kreativa flödet. Problemet för många av dessa är dock att det inte finns någon tid då att vara kreativ på, inte heller att hämta hem den energin så att kreativiteten kan få möjlighet att få tillräckligt med näring.

Själv Dejtar jag mig själv. Jag uppvaktar mig själv. Jag bryr mig om mig själv, jag lyssnar på mig själv. Jag ser till att jag får göra roliga och inspirerande saker. Jag månar om mig, kramar och tycker om mig själv.

Det kan vara stunder som innebär att jag bjuder mig på en fika och bara tittar på allt folkliv, till att ta en simtur och basta riktigt länge efteråt. Eller att krypa upp i soffan med raggsockor, bok, vindruvor och ett gott glas vin. Allt mellan himmel och jord som gör att jag bekräftar för mig själv att jag ser mig själv.

Sen tror jag att det är jag med min uppfattning om saker som styr tiden.  Jag vill inte tillåta att tiden är det som är kraftfullar än mig, att tiden har mig i ett järngrepp. Jag försöker se tiden som en resurs för mig. Det är upp till mig hur jag hanterar och upplever den tid som jag har.

Om jag använder min tid finns det inget slöseri med den.

Om jag inte hinner gå på bio, träffa den o den, eller oavsett vad det är, då är det mina prioriteringar som styr. Det är inte tiden, det är jag som väljer.

Tiden rent kronologiskt är detsamma hela tiden, det är jag som väljer det sätt som jag förhåller mig till den. Och det är ju inte så att jag inte faller offer för alla planer, jobb och alla andra göromål och blir lite stressad jag också. Tyvärr! Varje gång det här händer försöker jag ta ett steg tillbaka, titta på situationen och se vem det är som har ansvaret för att det ser ut som det gör..och vem blir det då oftast? Jag!

Tid för mig handlar om (som så mycket annat för mig) gränser, om perspektiv, om självkänsla.

Att vara medveten Här och Nu även när du planerar din Framtid eller huserar i det som rent kronologiskt har Varit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments on “Min tid- Dejt med mig själv.

 1. Hej och tack för att du länkar till mig. Men vilka kloka och inspirerande ord du skriver idag. Jag håller med dig fullständigt i det du skriver och önskar att jag kommer dit en dag. Min strävan är precis som du säger att det är jag som är kapten på min skuta och att jag bestämmer vad jag prioriterar. Det får inte vara yttre omständigheter som Tid som styr mitt liv. Men jag har en bit på väg men genom dina ord så stärks jag. Tack för det. Ha en fin dag. Kram

  • Tack för de orden Marie-Louise. ( Fräscht namn ;o))
   Vi ska bara komma på att vi är Kaptener, eller hur? Inte alltid så lätt att upptäcka det!
   Önskar att du har en härlig helg
   Kram

 2. Mycket klokt.
  Försöker också avsätta tid till mig själv. Är dock ovan vid det så ibland får omgivningen sig ett överraskande svar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Monday, December 6, 2021