Stora Teatern i Göteborg

Categories: Allmänt
Comments: No Comments
Published on: October 26, 2011

Igår hade jag ett samtal med Christian Keiller som driver projektet World Peace House ( WPH ).

Spännande, motiverande och inspirerande möte.

Ett att WPH:s mål är att skapa en öppen arena för fred, hållbar utveckling, miljö och jämställdhetsfrågor. Allt detta i den härliga byggnaden Stora Teatern mitt i Göteborg.

Symboliskt nog så finns en staty av två kämpar mitt i mot Storan. “Bältesspännarna”. Den staty som kan ses som en symbol för dialog istället för krig. Den visar en tvekamp mellan två kämpar och den tragiska historien kan man se i serieform på sockeln.

Denna arena skulle skapa mer sysselsättning och, i samband med flera större event, även skapa en positiv utveckling för hotell- och affärsmarknaden i staden. Men det viktigaste som jag ser är att den skulle skapa en möjligheten för fler aktörer att interagera med varandra och med allmänheten.

Visionen är att flertalet av de som arbetar med freds-och miljöfrågor ska samlas och ha kontor/personal i denna miljö. Något som gör det möjligt för mig och dig att strosa in där och få information direkt i handen. Inte är det så att jag precis poppar in på FN:s kontor om jag inte har ett ärende idag. Denna arena skulle göra detta möjlighet. Den gör att olika verksamheter kommer närmare mig och dig.

I byggnaden skulle det även finnas möjlighet att delta i olika evenemang, inom områden som tillhör WPH:s vision, det kan vara musik, meditation, dans, föreläsningar, work-shop m.m.

Där ska finnas permanenta utställningar som visar på de pågående fredsprocesser som verkar.

Samlingsplatser bl.a. med speakers corner. Ekologisk mat etc.etc.

I planerna ingår även att det under en vecka varje år ska vara en fredsmässa för världens digniteter, där världsledare, filantroper och företagsledare samlas.

Kan ni såväl som jag se alla spännande möjligheter det här skulle ge? Och är inte detta något som verkligen behövs idag?

Precis det här var också något som mitt möte med en av medlemmarna från The International Council of Thirteen Indigenous Grandmothers visade. Vi behöver bry oss om varandra, oss själva och den jord som vi är bosatta på NU!

Att Dalai Lama tror på idén och ser det som mycket positivt gör väl det knappast sämre.

Läs på deras hemsida och känn efter om du tycker att det är ett seriöst och hållbart förslag.

Gå in på WPH:S Facebook sida och gilla den! Visa att det finns ett engagemang, att du vill göra skillnad! För din, för min och för allas skull.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Saturday, October 1, 2022