Åskådare-ansvar

Comments: 2 Comments
Published on: October 10, 2011

ÅSKÅDARGRÄS: Även om vi ibland står vid sidan av har vi ansvar. ~Urban Gattzén~

Orden väcker tankar.

Ibland innebär livet ett agerande och ibland att man står bredvid. Och som man kan läsa Urbans ord här ovan kan det innebära att de som står bredvid behöver bli påminda om att de har ett ansvar. Och vice versa, ibland står man bredvid för att man har tagit ansvar.

Att ta sitt ansvar och ställa sig bredvid är i de allra flesta fall så mycket svårare än att agera. Det innebär oftast att man låter andra ta det ansvar som är nödvändigt, och det är inte alltid lätt inte. I detta kan man hitta allt från föräldraskapet till ledarskap i en organisation.

Ibland måste jag erkänna att jag misslyckas gruvligt med detta i min egen roll som mamma. Och ibland har vi en tendens att låta bli att se att det är vårt ansvar att ta ett steg tillbaka.

Det är skillnad på att försvinna för att man inte vill ta del av något och försvinna för att man vill ta del av något.

Står du på andra sidan staketet av rätt skäl?

Malou

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments on “Åskådare-ansvar

  1. Din text rymmer så många bottnar och infallsvinklar. Du fick mig verkligen att tänka till.Ibland är det så rätt att stå bredvid, fast man inget hellre vill än att hjälpa till. Andra gånger kan man stå bredvid fast man borde hjälpa till. När är det rätt, fel?Tänker på hur viktigt det är att verkligen försöka lyssna till sig själv. Trots detta kan man aldrig veta om man gjort rätt, men man kan kanske tänka att jag gjorde i alla fall så gott jag kunde just då.

    • Jag tänker att det finns så mycket rädsla i det här. Rädsla gör att man agerar när man inte ska och rädsla gör att man låter bli. Och är det inte så att man inte kan göra mer än vad man gör just i den stunden? Man agerar precis på det sättet man gör för att man inte har insikt, erfarenhet eller styrka nog att göra något annat. Inte förrän mer insikt, erfarenhet eller styrka har integrerats kan vi göra något annat eller att man kanske blir presenterad alternativ som man inte visste om fanns.
      Och vet man någon gång om det blir rätt eller fel? Enbart om det är rätt eller fel för en själv.
      Tack för din kommentar Elisabeth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Monday, November 29, 2021