Fortsatt tanke om framgång

Categories: Fundringar
Comments: No Comments
Published on: September 27, 2011
Foto: Anna Wedin Andersson

Jag skrev häromdagen ett inlägg i nakna coachens blogg om framgång – Vägen fram är rik. Mina tankar har fortsatt i samma tema och har ploppat upp då och då. En anledning är förmodligen att jag till helgen kommer att gå en kurs vars kursledare är David Ellzey, en amerikan som är lärare i Sedona metoden. Sedona är en metod som innebär att du förstår vilken kraft du har med dina tankar. Även en metod för att förstå och plocka fram alla de underliggande värderingar som du har inom dig och som du mer eller mindre omedvetet låter dig bli styrd av i ditt vardagsliv. Som jag skrev i blogginlägget Sedona :

De anser att Sedona är hemligheten med att behärska ”The Secret”. Sedona hjälper dig inte bara till att förbättra din materiella standard, om det nu är det du vill, utan den hjälper dig att plocka bort det som begränsar dig i livet oavsett om det gäller din fysiska hälsa, känslomässiga problem eller materiella problem, allt enligt Sedonas hemsida.

En risk med att anamma den här metoden eller överhuvudtaget mål-och handlingsplaner är att det är lätt att fastna på själva målet. Att inte uppskatta, förvalta och njuta av vägen fram. Jag tror inte på att låta sig själv bli uppslukad och att låta målet eller önskningen om ett mål bli det som styr i vardagen. Det blir svårt att njuta och att uppleva vardagen i nuet om det enda som är viktigt är ditt mål.

Som allt annat ser jag det som en konst att balansera. Det går att planera, att ha upplevelsen av att nå fram, känslan av att lyckas utan att gå förlorad och fastna i målet. Jag tror även på att det går att använda sig av ex, attraktionslagen, Sedona etc på ett sätt som gör att du snarare blir mer medveten om hur, vad och varför du har de tankar du har. Att detta kan vara ett sätt att snarare klargöra för dig själv hur du hittills har styrts av de tankar du har om dig själv och din omgivning.

Om jag har rätt om Sedona lär helgens kurs klargöra för mig och jag får säkert en anledning till att återkomma om det.

Här läser Karin Boye själv den första versen av I rörelse:

I rörelse är en dikt av Karin Boye ur samlingen Härdarna (1927).

Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd – men det är vägen, som är mödan värd.

Det bästa målet är en nattlång rast, där elden tänds och brödet bryts i hast.

På ställen, där man sover blott en gång, blir sömnen trygg och drömmen full av sång.

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Monday, November 29, 2021