Inre bekräftelse

Categories: Glimtar om mig
Comments: No Comments
Published on: August 12, 2011

Ibland målar jag. Jätteinspirerande och ibland ett stort behov.

Under min utbildning till symbolterapeut ingick det målning. Varje vecka jag var på kurscentret var det målning oftast flera gånger om dagen. Ibland ingick det att måla varje morgon under 1 månads tid inför kursen.

Under denna period lärde jag mig att uppskatta bilden och det budskap som den förde med sig från mitt omedvetna. Efter en meditation kunde vi måla utan ett ord och därefter ta ett steg tillbaka och se de inre känslorna och upplevelsen gestalta sig på pappret. Tydligt, underbart och ibland skrämmande.

Efter detta har jag använt mig av bilden på många olika sätt. Ett sätt som uppenbarades för mig var när jag målade innan ett föredrag för några år sedan.

Medan jag målade förberedde jag mig halvt om halvt genom att jag hade tankarna på föredraget. Plötsligt insåg jag att jag målade bild efter bild och att jag även fick olika förnamn till bilderna. De flesta bilderna var ganska olika, jag kunde ana vissa skepnader i vissa och färgerna jag valt var av olika nyanser.

Jag tog med mig bilderna till föredraget  och lite nervöst och egentligen utan att veta varför ville jag dela ut bilderna till de som lyssnat. Och de förnamn jag fått till de olika bilderna visade sig stämma med personerna som var där.

Inte till alla men till väldigt många. Enligt de som fick bilden stämde även färgerna och symboliken väldigt väl ihop med den meditation som de fått göra under föredraget. Spännande! Roligt! Bekräftande!

Detta hände sedan vid ytterligare 2 eller 3 tillfällen. Bilder där förnamn och symbolik stämde överens.

För ca ett halvårs sedan ( kanske lite längre) mötte jag en person vid ett tillfälle där vi båda lyssnade på ett föredrag. Hon kom fram och frågade om det inte var jag som hade haft ett föredrag i Kungälv. Efter att jag bekräftat berättade hon att hon fortfarande hade min bild framme och att den gav henne en sådan känsla av hopp och frid. Så kul! Och spännande!

Så underbart att få sitt inre liv bekräftat och det är med en sådan känsla av ödmjukhet inför de inre symbolerna som jag återigen nu ger mig hän i bilderna värld.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Thursday, August 18, 2022