Bergsmeditation

Categories: Personlig utveckling
Comments: 1 Comment
Published on: August 14, 2011

Bergsmeditation.

Denna metod växte fram och utvecklades under Terry Evans personliga arbete med sig själv.

Terry beskriver i sin bok “Berget – vägen till frihet”, hur metoden utvecklades och erbjöd honom en resa från omedveten självförnekelse till frihet.

Jag kan inte annat än att hålla med. Jag erbjöds en möjlighet att sitta med i en meditationsgrupp för ca 15 år sedan och har sedan dess arbetat med metoden. Jag är fortfarande förundrad och ödmjuk inför de resultat inom personlig utveckling som Bergsmeditationen har visat sig ha.

Vad kan tekniken hjälpa dig med?

Utveckla din intuition.
Ta fram dolda positiva potentialer.
Utveckla din känslomässiga intelligens.
Lär dig att lyssna och att kommunicera.
Se vart du befinner dig idag och få hjälp att ta stegen dit du vill nå.
Hjälpa dig att synliggöra dina känslor för dig, och sätta ord på dom.
Lära dig att förstå dina känslor, varför du har dom och vilken effekt de har.

Bergsmeditationen är en visualiserad guidad meditation. Om du inte är deltagare i en grupp kan du använda dig av CD skivan Bergsmeditation. Den finns på svenska och engelska.

En grupp består av max 7 deltagare som vanligtvis träffas varannan vecka. Jag skriver “vanligtvis” eftersom det beror på Bergsledaren.

Under de 2 till 2,5 timmar som gruppen träffas, guidar ledaren deltagarna genom meditationen och därefter får var och en delge sin meditation med de symboler och känslor som det innebär.

Det som sker i gruppen därefter innebär att du som deltagare arbetar tillsammans med de övriga med ett symbol/känsloarbete som steg för steg tar dig närmare ditt eget centrum. Du skalar av de lager som ligger i vägen för din intuition och du får tillgång till de verktyg som arbetar för en säker och stabil självkänsla.

Jag blev  Dipl. Bergsmeditationsledare -96 och har sedan dess fortsatt att leda grupper och använder mig av meditationen för egen del.

Du kan även kontakta mig om du skulle vara intresserad av en introduktion på din ort. Jag håller endags – och/eller helgkurser och är förflyttningsbar! Så vet du med dig att det finns ett intresse just i din stad, hör av dig!

Välkomna

malou@livlustbalans.se

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One comment on “Bergsmeditation

  1. Pingback: quoted on Bergsmeditation | Liv Lust Balans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Welcome , today is Monday, January 24, 2022
Close Print