Nöj dig inte med framgång!

Categories: Veckans fundering
Comments: No Comments
Published on: January 20, 2013

Jag tänker på ordet framgång och jag leds till ord som mål, feedback och lyckats. Vad menar jag då med att man inte ska nöja sig med framgång.

För mig handlar det om att inte fastna i den materiella framgången, önskan om den där bästsäljaren eller den där tv-showen.

Att bli mottagen är ett behov som ligger i det kreativa arbetet, alla behöver vi feedback och ett mottagande av ett arbete för att kunna lägga det bakom oss och fortsätta. Men någonstans på vägen så känns det som att det finns en risk att vi tappar den ursprungliga glöden. Det fokus som har varit på att uttrycka det som är viktigt för oss eller görandet av det som innebär samma som vårt liv, övergår till behovet av att nå framgång. Framgång som innebär “kändisstatus” av vad det nu än månde vara.

Jag läser en text som till innehållet vänder sig främst till skribenter men som i mitt tycke kan omvandlas till att vända sig till alla som har lyckan att få arbeta med det som är “drivet” i deras liv.

” Gör inte marknadsföringen till ditt huvudsakliga fokus eller den ekonomiska framgången till målet med arbetet. Behandla sådan saker på samma sätt som alla andra logistiska detaljer som håller ihop vardagen – tvätt, räkningsbetalning, gräsklippning eller disk. Var fullständigt närvarande när du är där, och släpp sedan tankarna på det. Gör vad som krävs för att föra ut ditt arbete i världen med de resurser som står dig till buds, antingen det rör sig om en internationell bokturné eller högläsning på närmaste pub, men släpp föreställningen om att dessa saker ska ha några konkreta resultat.”

Och jag känner när jag säger orden till mig själv- Nöj dig inte med framgång – att det är viktigt för mig.

Personligen vill jag bli mottagen, jag har behov av feedback men jag vill inte fastna i något behov av att bli framgångsrik om det innebär att jag tappar det som idag driver mig. Jag vill inte att framgång i den meningen ska vara målet, jag vill att mitt engagemang och mina värderingar ska vara det som driver mig.

Så jag vill inte nöja mig med att bli framgångsrik, jag vill mer och detta mer är att mitt arbete ska innehålla det som är inom mig själv och samtidigt det som är större än mig.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Monday, December 6, 2021