Att komma tillbaka till det som det gäller

För många som har företag är det ganska lätt att börja titta på omgivningen när något inte riktigt går deras väg. Det är personalens “fel” om det inte går smidigt, det är fel läge på lokalen, fel klientel etc.etc.

Och i många fall kanske dessa faktorer samverkar men personligen har jag en tendens att gå ner till personen som har huvudansvaret, eller i alla fall ska ha huvudansvaret.

Jag tänker på dessa tv-serier som Frisörakuten där Tabatha Coffey tar över en salong som inte längre fungerar eller varför inte Arga Snickaren, Anders Öfvergård, båda dessa program visar mycket tydligt att problemet ligger hos människan. Och oftast de som “styr” verksamheten. Men att dessa inte riktigt har sett att de är ägaren av problemet eller att de känner sig överväldigade av situationen.

Även om jag inte har fakta runt det som händer i kulisserna tycker jag att dessa visar att det inte alltid behövs långdragna terapisessioner för att komma till rätta med något som har gått snett.

Ibland behövs det ögon som ser verksamheten ur ett annat perspektiv, med andra lite mer objektiva ögon. Ibland behövs en mentor eller en stark person som kan ruska om lite och en person som kan visa vem det är som äger problemet.

Känner du att du inte får ihop din verksamhet, är lite allmänt frustrerad över den nuvarande situationen? Välkommen att kontakta mig kanske kan jag vara dina ögon från utsidan.

Malou

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om du vill prenumerera på mina inlägg…
Om du tittar ovanför detta inlägg, i bottenkanten av bilden högst upp så ser du ett litet orange rss tecken. Klickar du på den kan du sedan ställa in så att inläggen kommer till dig.
Följ bloggen med Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
--------------------------------------------------------

Min Facebook sida

Liv Lust Balans

Marknadsför din sida också
Blogglistor

TräningsbloggarHälsaHälsa

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg

SvenskaLänkar.com

1000länkar.com - gratis länkkatalog

Dagens Länkar

RSS

Welcome , today is Sunday, April 11, 2021